Încarc Evenimente

Prezentarea reculegerii din perioada 29-31 martie 2019
București

« Veniți să aflați bucuria rugăciunii !»
Cine este Béatrice DUFOUR ?

Beatrice Dufour trăiește în Drôme, Franța. Este căsătorită și are 6 copii din care 3 sunt adoptați. Beatrice este catolică și împreună cu soțul ei face parte din comunitatea Emanuel de mai mulți ani.

Ea susține de 20 de ani reculegeri despre rugăciune la Școala de Sfinți ai Carmelului. A participat la diferite misiuni de evanghelizare în Africa. De 20 de ani participă la cursurile Alpha și prezintă reculegeri pentru femei din anul 2000 în Franța, Belgia , Polonia, Martinica, Mauritius și alte țări.

Ca orice femeie, Beatrice a experimentat bucuriile și încercările vieții și ne oferă prin învățăturile ei mărturii și reflecții, resurse care au ghidat-o în viață.

Pentru cine este această reculegere ?

Această reculegere este NUMAI pentru femei, cu vârste între 18 și 90 de ani, singure, căsătorite, separate, divorțate, creștine, studente, șomere, salariate, casnice, pensionare, dar dornice să-l descopere pe Dumnezeu și să crească în relație cu El.

Aceasta este o ocazie de a veni cu mama ta, cu fiica ta, cu mătușa ta, cu verișoara ta sau cu prietenele tale !

Este un timp specific pentru fiecare femeie fără preocupările zilnice: serviciu, gătit, gospodărie, copii, dar și alte activități.

Unde are loc ?

Într-un loc frumos, la mânăstirea din Ciofliceni, pe DN1, după aeroportul Otopeni: Mânăstirea Părinților Carmelitani. Pe Google maps se va scrie : „Ciofliceni 54”, pe Waze se va scrie : „Mânăstirea Carmelitana DJ101B”. Locația se află aici.

Accesul se face cu mașina personală sau maxi-taxi (444 de la Piata Presei Libere) – . Dacă aveți probleme cu mijlocul de transport, nu ezitați să o contactați pe Lena : lenus_radu@yahoo.com.

Ce teme vor fi prezentate ?

Beatrice ne invită să medităm și să aprofundăm împreună cu Sfinții Carmelului, cum ar fi : Sf . Tereza de Avila, Sf. Ioan al Crucii, Sf. Tereza a Pruncului Isus și Pr. Marie-Eugene. Pe parcursul mai multor învățături vom aborda punctele următoare :

– Motivele pentru care ne rugăm și de ce ? Ce schimbă în noi rugăciunea ?

– Care sunt modelele după care funcționăm ? Cum să intrăm în legatură cu Dumnezeu ? Ce este credința ?

– Cum învațăm să ne rugăm (unde /cand /mijloace concrete) ?
– Etapele vieții spirituale.

– Dăruirea de sine.
– Speranța.
– Lupta spirituală.

Cum se desfășoară ?

Este o reculegere spirituală, punctată de momente de laudă, învățături, liturghii, spovezi, momente de rugăciune fraternă, adorație, momente de împartașire și timp liber !

Reculegerea este în tăcere. Nu te teme ! Este greu să te liniștești, dar tăcerea îți aduce multe: îți permite să interiorizezi ceea ce s-a spus în timpul învățăturilor, să te retragi și să meditezi cum să identifici obstacolele din viața ta. Este o experiență pe care trebuie să o trăiești pentru a o înțelege. Momentul de tăcere începe la sfârșitul primei seri, după învătătură, și se termină duminică, înainte de masa de prânz , după care vor urma grupurile de împărtășire.

La această reculegere, în cele 2 nopți se va dormi la mânăstire și vor fi mai multe persoane într-o cameră.

Vineri seara : primirea intre orele 17-18, cina, învățătură.

Sâmbătă : mic dejun, laudă, învățătură, timp personal, liturghie, masa de prânz, învățătură, timp personal, învățătură, cina, veghe de milostivire.

Duminică : mic dejun, laudă, învățătură, grupuri de împărtășire, masa de prânz, învățătură.

Reculegerea se termină cu Liturghia de la orele 14.30, unde sunt invitate și familiile noastre.
Plecarea este la ora 15.30.

De ce aveți nevoie ?

– O Biblie (dacă aveți una), un caiet pentru notițe, un creion/pix ;
– Un instrument muzical pentru animarea laudei .
(Lenjeria de pat și un prosop sunt furnizate.)

Plata

Taxa este de 220 lei (150 lei pentru eleve/studente/șomere).

Taxa de solidaritate este de 290 de lei și permite susținerea celor care au dificultăți financiare. Dacă taxa este prea mare pentru dvs., vă rugăm să contactați persoana care v-a invitat sau pe Lena : 0746 133 801.

Plata se va face in momentul primirii.

Câteva mărturii…

« Când m-am întors acasă, fiul meu de 18 ani mi-a spus că mă vede bucuroasă. Mi-a spus acest lucru de 3 ori privindu-mă atent. A fost ca un cadou frumos pe care l-am primit întorcându-mă acasă. Tocmai împlinisem 51 de ani și aveam ceva probleme din punct de vedere fizic. De fapt, mă simțeam odihnită, chiar dacă m-am trezit în fiecare noapte pentru a merge la Adorație… Nu pot să-mi explic cum … este un cadou de Iubire pe care Isus l-a făcut pentru fiecare dintre noi. Să-l privim și să ne lăsăm transformați…

Am fost atinsă și de mărturia Sf. Tereza a Pruncului Isus, care spunea: « să nu ne lăsăm scandalizați de defectele noastre, din contră să-i lăsăm loc lui Dumnezeu să acționeze în ele și în noi »( Noëlle)

« Această reculegere mi-a crescut sentimentul de încredere în Dumnezeu. Această încredere apare de obicei la declanșarea luptelor interioare sau a revoltelor, care sunt uneori justificate. Acesta poate fi un drum de pace interioară datorită rugăciunii , un moment privilegiat în timpul căruia îl simțim pe Dumnezeu prezent în noi.

Am întâlnit-o pe Beatrice în timpul reculegerii, acest lucru m-a umplut de bucurie, am putut să împărtășesc cu ea greutățile prin care trec, cuvintele ei m-au încurajat profund.

Dacă aveți ocazia să mergeți la această reculegere, nu ezitați, nu o să fiți dezamăgite ! » (Sophie)

« Întâlnirea și discuțiile cu celelalte au fost pline de bogăție spirituală. Dumnezeule… noi suntem acea mică pasăre despre care vorbea Tereza… foarte doritoare de soare ! Toate femeile au plecat cu multe haruri noi de la reculegere. » (Catherine)

« O cateheză magnifică care produce un electro-șoc. O învățătură despre rugăciune, veritabilă cale de unire cu Dumnezeu, luminată de Evanghelie. Am primit răspunsuri, care îmi permit să trăiesc mai bine relația cu Dumnezeu și cu cei apropiați mie.

Am plecat liniștită, reînnoită în viața mea de crestină, gata să-mi continui drumul acompaniată de Domnul și de Sf. Fecioară Maria. » (Isabelle)

Share This Story, Choose Your Platform!